Objavljeno: 26.07.2013 u 7:56 | Aktualno, Regija | Komentara:

Pruža im ljetovanje BESPLATNO!

60833782-zdenka-dzajic-sos-djecje-selo-ladmirevci-ljetovanjeOd početka lipnja iz kuće Zdenke Džajić čuju se dječja igra i smijeh. Tu kuću na otoku Čiovu ispunila su djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Pedeset i troje mališana u dobi od 4 do 14 godina stigli su u pratnji SOS Majki kako bi tjedan dana uživali u morskim radostima.

Sedmero štićenika SOS Dječjeg sela Ladimirevci uživa na Čiovu. ‘Stalno se kupamo, ujutro i popodne, idemo u grad i tako’, kazala je Marija. Oni su još jedna grupa djece koju će ovog ljeta u svojoj kući ugostiti gospođa Zdenka. Nakon 33 godine rada s djecom u Njemačkoj, ovo ljeto odlučila je uveseliti male Ladimirevčane.

‘Bilo je sve skupa 53 djece. Sezonu su otvorili dva krasna para blizanaca, godinu dana i dvije godine stari’, kazala je Zdenka. Svakih tjedan dana, sedam novih mališana dolazilo je na ljetovanje koje si inače ne bi mogli priuštiti. ‘Zahvalni smo joj što nas je primila u ovu kuću i što nam je omogućila da se možemo ići kupat’, kazao je Steven.
Dok se djeca kupaju, na njih pazi SOS teta Božena koja o njima brine 24 sata na dan. ‘Ispunjava me. ‘Kad vidim njihov osmijeh na licu, jednostavno sam sretna’, kazala je.

Koliko djeca uživaju kod tete Zdenke ističe i Đurđa, koja već 18 godina radi u SOS dječjem selu Ladimirevci. ‘Ona nije niti svjesna toga što je napravila za našu djecu i za nas’, kazala je.

Zdenku su djeca osvojila u potpunosti.’Mi ponavljamo ovu akciju, sigurno’, kazala je. Tako će i iduće ljeto 50-ak mališana barem tjedan dana uživati u morskim radostima.

Izvor: dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: