Objavljeno: 18.05.2018 u 10:51 | Bizarno, Regija, Slike, Vijesti | Komentara:

U KIKINDI JEZIV DOGAĐAJ: Radojka Stankov (71) umrla, pred sahranu oživjela…

Radojka Stankov (71) iz Kikinde preminula je u noći između utorka i srijede u Gerontološkom centru. Bila je mrtva tačno 10 sati i samo pukom srećom nije sahranjena. Ili još preciznije, samo pukom srećom prije toga nije prebačena u hladnjaču prije sahrane.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Kako Telegraf saznaje, ljekar je konstatovao smrt, tijelo odnijeto u kapelu staraškog doma, porodica obavještena o njenoj smrti, odštampane su i polijepljene umrlice, raka se pripremala, ali Radojka je odlučila da njeno vrijeme za onaj svijet gore još nije došlo.

“Smrt” je nastupila u 2 poslije ponoći, piše u zvaničnom izvještaju ljekara. Ipak, kako sada stvari stoje, baka je samo zaspala, što i nije daleko od smrti jer se kaže da je san jedna vrsta kome. To, ipak, nije povod da se Radojka sahrani.

A u domu iznenađenje. Kako je ležala pored jednog preminulog dede, Radojku su ujutro radnici našli sa nogom prebačenom preko njega. Objašnjavali su to mišićnim refleksom, koji se često događa i poslije smrti, ali kad je baka progovorila i uspravila se, bilo je jasno da je u ovom slučaju neko ozbiljno pobrkao lončiće.

Porodična kuća baka Radojke/ Foto: Google Street View

Porodična kuća baka Radojke/ Foto: Google Street View

I tad je nastala prava uzbuna.

- Moja žena se sada osjeća dobro, a ona je tad samo zaspala, nije joj čak ni pozlilo. Ne znam kako im je uopšte palo na pamet da je mrtva – kaže za Telegraf Vladimir Stankov, muž bake koju zamalo da sahrane živu.

- Ovog februara nam je umro sin, imao je samo 49 godina. Možete zamisliti kako živimo od tad, ja sam šećerni bolesnik i kad su mi javili da je i moja Radojka mrtva, htio sam i ja da skončam – priča potreseni Vladimir.

Njihov drugi sin je već krenuo iz Australije na sahranu majci, ali je na vrijeme obavješten da mu je majka živa.

Da stvar bude čudnija, Radojka je iz domske kapele vraćena u sobu Gerontološkog centra u kom joj je konstatovana smrt.

Gerontološki centar u kom je Radojka/ Foto: Google Street View

Gerontološki centar u kom je Radojka/ Foto: Google Street View

Kako saznajemo, radnik koji je u Pogrebnom preduzeću zadužen za smještaj pokojnika u hladnjaču nije bio te noći u Kikindi već u Beogradu, pa je baka Radojka tako i preživjela. Da je nekim slučajem prebačena u hladnjaču po protokolu, ne bi joj bilo spasa.

- Kao da nije dovoljno što nije pored mene, što mora da bude u domu, nego još moraju ovako da me presjecaju – jada se Vladimir.

Ovakav slučaj u Kikindi još se nije desio. Sve službe koje smo pozvali potvrdile su da se nevjerovatan propust zaista dogodio, uključujući i Gerontološki centar.

Tačno je da je Srbija, između ostalog, poznata i kao zemlja prvog vampira. Slava njemu i svaka čast, ali ne moramo ih više proizvoditi. A baka Radojka nek’ poživi bar do stote godine, a poslije ćemo lako.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: