Objavljeno: 17.05.2014 u 19:31 | Regija | Komentara:

KRUPANJ: 200 kuća sravnjeno sa zemljom, Lozničani krenuli u pomoć PJEŠICE!

Krupanj je doživio kataklizmu. Izvještaji i slike svjedoče o gotovo potpunom razaranju koje je ovo maleno mjesto doživjelo u najvećoj elementarnoj nepogodi koja je pogodila Srbiju u ovom vijeku.

krupanj-kliziste-1

Krupanj je već nekoliko dana praktično odsječen od svijeta i nema ni vode ni struje. Iz Loznice je krenuo veliki broj džipova i putničkih automobila, a Krizni štab iz Loznice uputio je tri kamioneta lanč paketa, vode i odjeće za Krupanj, a tamo se uputio i veliki broj ljudi, koji će sve prenijeti pješke do Krupnja, ukoliko vozila ne budu mogla da prodju.

krupanj-kliziste-2

Građani su u izuzetno teškoj situaciji, danima mole za pomoć koja ne može da stigne, jer je put od Loznice preko Stolica u prekidu zbog odrona, dok je drugi preko Zavlake takođe prekinut, jer je Jadar srušio most u tom mjestu.

krupanj-kliziste-3

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da su pripadnici kriznog štaba tek jutros uspjeli da stignu u grad, gdje je sravnjeno sa zemljom 200 kuća, a građanima su najpotrebniji voda za piće i hrana.

krupanj-kliziste-4Pomoć Lozničana za stanovnike Krupanja

Stigle su helikoterske jedinice sa spasiocmia, koji su dopremili hranu, lekove i vodu i pružili pomoć najugroženijima, preneo je RTS.

Novi Sad je danas uputio u taj grad i tešku mehanizaciju koja treba da pomogne u raščišćavanju puteva i terena, kako bi bar neki od putnih pravaca bili dostupni i pohodni, ali dodatne probleme stvaraju i pojave novih klizišta i odrona.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: