Objavljeno: 17.05.2014 u 16:51 | Regija | Komentara:

FOTO: Nivo Save u Sremskoj Mitrovici rekordnih 850 cm

sava-nasip

Vodostaj Save u Sremskoj Mitrovici u Srbiji iznosi 850 centimetara, raste i dalje, a nedostaje 30 centimetara da voda dođe do vrha nasipa, koje džakovima ojačavaju volonteri. Proglašena je preventivna evakuacija iz pojedinih ulica u gradu i nekoliko obližnjih mesta, javlja dopisnik Anadolu Agency. Vodostaj Save od 850 centimetara je najveći ikada zabeleženi u istoriji.

Komandat pokrajinskog štaba za vanredne situacije Goran Ješić rekao je da se rast vode ne smanjuje i dodao da je zbog toga gradski štab za vanredne situacije „doneo odluku da se, kada vodostaj dostigne nivo 851 centimetar, evakuiše stanovništvo sa nižih kota u gradu“.

sremskamitrovica

Zbog opadanja nivoa vode reke Drine, koja se uliva u Savu, prema rečima volontera koji grade nasipe, ukoliko Sava ne pređe preko nasipa do sutra ujutru, kriza od poplave je prošla. U cijeloj Srbiji dosad evakuisano 15.000 osoba Pored Šapca, koji je za sada obezbeđen, Obrenovca, gde je evakuacija ugroženog stanovništva u toku već dva dana, i Sremske Mitrovice, u Srbiji je najkritičnije u opštini Ub i Krupnju koji su potpuno odsečeni.

sremska-mitrovica

Do sada je na celoj teritoriji Srbije evakuisano više od 15.000 osoba, a skoro 90.000 domaćinstava je bez struje. Poplavama je ugroženo 1.775 objekata, a poplavljeno je 2.060. Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, izdat je nalog da se hitno evakuišu stanovnici naselja Barič kod Obrenovca. Ovo naselje mora biti evakuisano do 17 časova, kada se očekuje vrh poplavnog talasa.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: