Objavljeno: 18.05.2014 u 10:45 | Regija | Komentara:

Kada banke “propadaju” Evropa reaguje – ali ne i kada Srbija i BiH “plivaju”

Heinz_Christian_Strache

Heinz Christian Strache (Foto: Format.at)

“Petnaest eksperata austrijske službe za spašavanje, kao i mnogobrojni dobrovoljci iz Austrije već se nalaze u poplavljenim područjima i pružaju pomoć”, izjavio je Strache.

On je međutim kritikovao Evropsku uniju, koja je ostala suzdržana u vezi sa trenutnom situacijom na Balkanu.

“Kada banke zapadnu u problem tada evropski vlastodršci odmah šalju svoje stručnjake i milijarde eura za pomoć bankama”, rekao je Strache i dodao “To je skandalozno! Gospoda u Briselu uopšte ne mare što je našim evropskim partnerima hitno potrebna pomoć”, prenose srbijanski mediji.

Još jednom je apelovao na evropsku solidarnost.

“Poplave u Srbiji i BiH su sve gore i gore! Ljudima je sada hitno potrebna pomoć. Pružiti je tek kada sve bude uništeno i finansirati ponovnu izgradnju putem sopstvenih firmi oholo je i neljudski”, istakao je Strache.

On je još jednom pozvao Austriju na jače angažovanje u pružanju pomoći građanima sa područja stradalim u poplavama.

“Pružanje prve pomoći je jedan od najbitnijih koraka, ali s obzirom na dosadašnji ishod ove katastrofe, to je tek zrno pijeska u pustinji“, zaključio je Strache.

Izvor: haber.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: