Objavljeno: 18.05.2014 u 11:22 | Regija | Komentara:

Drama Obrenovčanke: Trudovi počeli usred vode

Obrenovčanka Tanja Karadžić (35) u petak uveče na svijet je donijela kćerku Minu u beogradskom porodilištu u Višegradskoj.

majka-tanja-i-mina-karadzicFoto: Jelena Vučetić

Nakon što su je spasilačke ekipe evakuisale iz stambene zgrade, ona je sve vrijeme imala trudove, ali je helikopterom prebačena u Breograd i u toku večeri se porodila prirodnim putem.

- Trudovi su mi počeli dok smo bili zarobljeni sa porodicom na petom spratu zgrade, dok smo bili u porodičnoj posjeti. Ispod nas je sve bilo poplavljeno, nije bilo izlaza. Čamcima su me prvo prevozili pa sanitetom do Beograda. Na svu sreću, sve se dobro završilo i stigla sam da se porodim u Beogradu. Bila sam veoma uplašena – kaže Tanja za „Blic“, dodavši da su kćerkici dali ime Mina jer se njenom suprugu svidjelo budući da već imaju sina Vuka Karadžića.

Sa suprugom nemam kontakt
Tanja je na bezbjednom sa djecom, ali apeluje na sve koji imaju neke informacije o njenom suprugu i ostalim članovima porodice da joj jave. Nemaju struju, telefoni ne rade i nema nikakav kontakt s njima. Tanjin suprug nema informacije o tome da se u najboljem redu porodila, kao i da mu se ispunila želja da dobiju malu Minu.

Presretna je zbog toga što je na svijet donijela zdravu kćerku. Ipak, veoma je uznemirena jer je suprug još u ugroženom području.

- Sina su uspjeli da evakuišu sa mnom, ovdje je u Beogradu sa mojom porodicom, ali o suprugu ništa ne znam. Ostao je zarobljen u Obrenovcu, nemam nikakve informacije o njemu, niti gde je, niti da li je dobro. Nadam se da će ga pronaći ili da će mi se nekako javiti.

Načelnik porodilišta Aleksandar Stefanović zadovoljan je kako je porođaj protekao.

- Beba ima čak četiri i po kilograma i dobila je ocjenu devet. Ovo je jedna divna vijest u ovoj katastrofi – kaže Stefanović.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: