Objavljeno: 03.05.2015 u 18:01 | Crna Hronika, Regija | Komentara:

DA SE NAJEŽIŠ: Ovo su bile posljednje riječi mladića koji se za 1. maj utopio u jezeru!

SOKOBANJA – Skočili smo u jezero i ubrzo izašli iz hladne vode. Jedino je Darko ostao i rekao: „Idem još jednom da malo ronim.“ Zaronio je i više se nije vratio na površinu. Potonuo je kao kamen – kaže za Kurir Boban, drug Darka Vukadinovića (33) iz Knjaževca, koji se utopio u Bovanskom jezeru kod Sokobanje.

bovansko-jezero-sokobanje

Vukadinović je u četvrtak s društvom došao na jezero, na proslavu prvomajskih praznika. Utopio se u petak, a njegovo tijelo pronašli su jučer ronioci Žandarmerije. Leš nesrećnog mladića pronađen je na oko pet metara od obale, na dubini od tri metra, u neposrednoj blizini mjesta gdje je posljednji put viđen.

Koban skok

- Postala je tradicija da prvomajski uranak dočekujemo s društvom na Bovanskom jezeru, gdje imamo vikendicu. Bilo nas je sedmoro. Dan je bio sunčan i topao, pa smo sišli na jezero da se okupamo. Darko je plivao s ostalima, ali je voda bila veoma hladna, pa smo ubrzo izašli. „Idem ja još jednom da malo ronim“, bilo je posljednje što je rekao Darko. U prvom trenutku mislili smo da stvarno roni, ali kad se dugo nije pojavio na površini, shvatili smo da se nešto dogodilo – kaže Boban, jedan od Darkovih najboljih prijatelja.

Drugi mladić iz društva vjeruje da je Darku pozlilo.

- Nije bilo baš za kupanje, ali smo ipak ušli u vodu. Darko je nestao nedaleko od obale na razdaljini ne većoj od tri metra. Bio je dobar plivač, ali mislim da ga je ledena voda presjekla - dodaje naš sagovornik.

Na mjesto tragedije jučer su došli i Darkovi majka, brat i sestra.

- Molim vas, ne mogu da govorim, vidio sam sad brata mrtvog kako ga izvlače iz vode. Užasno je, ovo ne može da se preboli. Proganjaće me ova slika dok sam živ - rekao je brat Miljan, dok je sestra Danijela ridala u zagrljaju supruga Vladana.

Brat preminulog s mukom je zaustavljao majku i sestru koje su zahtijevale da posljednji put vide pokojnika.

- Pusti me, moram da ga vidim posljednji put, još samo jednom - zapomagala je očajna majka. Bez obzira na sinovljeve molbe i upozorenje tužioca, nesrećna žena ipak je otišla do Darkovog leša.

Nije zvao upomoć

Prema izvorima iz istrage, osim Darka, u vodi su bila još dvojica njegovih prijatelja.

- Njih trojica ušli su u vodu, dvojica su ostala u priobalju, a Darko je zaplivao još dalje. Zaronio je jednom i isplivao, a kada je ponovio zaronio, nije se pojavio na površini. Njegovi prijatelji naveli su da uopšte nije dozivao upomoć - kažu naši sagovornici.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: