Objavljeno: 07.03.2016 u 15:32 | Vijesti | Komentara:

TRAGEDIJA ŠESTOIPOGODIŠNJEG DJEČAKA: Sahranjen Uroš Plančak!

Potresne scene na groblju u Đurđevu, gdje je sahranjen nastradali šestoipogodišnji Uroš Plančak, na kog je pala metalna stativa. Na igralištu u Kosovskoj ulici, stativa i golova više nema. Samo svijeća i čokolada podsjećaju na tragediju šestoipogodišnjeg Uroša Plančaka, za kog je igra među stativama na “divljem“ igralištu, bila kobna. Mali Uroš sahranjen je u subotu u 14 časova na groblju u ovom mjestu.

ispracaj-sestoipogodisnjak-1

Ispraćaju, uz rodbinu i prijatelje, prisustvovalo je nekoliko stotina mještana, kao i predstavnika opštine Žabalj i Mesne zajednice Đurđevo. Opelo ispred kapele i nad grobnicom služilo je 14 sveštenoslužitelja. Đurđevo, kako se moglo čuti na sahrani, ovakvu nesreću ne pamti…

Bijeli kovčeg, na kom je, uz cvijeće stajala i figurica transformersa, omiljene Uroševe igračke, ispratili su roditelji – otac Miša (31), koji je, sa najbližim rođacima pridržavao majku Milanu (26), sasvim onemoćalu od bola i tuge.

- Sine, ne ostavljaj me! Sine, Uroše, ne da te majka… – tišinu poslije opela, dok je kovčeg spuštan u grobnicu, presjekli su krici majke Milane. – Sine, ustani…

Mali Uroš, podsjećamo, podlegao je povredama zadobijenim na sportskom terenu kada je na njega pala neobezbijeđena metalna stativa. Dječak je sa dva mjeseca starijim bratom od tetke, u srijedu bio na ovom terenu u naselju Telep, gdje se često okupljaju djeca i igraju. U jednom trenutku na njega je pala stativa koja nije bila pričvršćena i teško ga povrijedila.

Izvor: novosti.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: