Objavljeno: 07.03.2016 u 18:53 | Bizarno, Svijet, Vijesti | Komentara:

Ova mlada je umrla tokom svoje prve bračne noći, a razlog će vas šokirati! (FOTO)

Vjenčanje odnosno ulazak u brak trebao bi biti jedan od najposebnijih i najljepših momenata u životu svakog čovjeka i žene, no šta učiniti kada se ispostavi da je to više noćna mora nego san koji ste zamislili?

djevojcica-svadba (1)

Šta se događa kada uopšte niste dovoljno stari za to, a prisiljeni ste na udaju? Za osmogodišnju djevojčicu iz Jemena, ta noćna mora je postala stvarnost kada su njeni roditelji odlučili da je udaju za čovjeka 5 puta starijeg od nje!

djevojcica-svadba (2)

U noći vjenčanja djevojčica je umrla zbog unutarnjeg krvarenja koje joj je uzrokovao njen ‘suprug’ nakon što ju je silovao.

Ova praksa je nažalost sve češća u Jemenu, gdje se više od četvrtine ženske populacije udaje prije svoje 15 godine.

djevojcica-svadba (3)

Mnoge grupe širom svijeta zagovaraju da se zaustavi ova prljava i barbarska tradicija, no nažalost naletjeli su na veliki otpor jemenske populacije koja ne želi da prekida svoju prljavu tradiciju.

Izvor: ludodobola.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: