Objavljeno: 29.10.2017 u 23:17 | Vijesti | Komentara:

TRAGEDIJA NA SAHRANI: Sahranjena utopljena djeca, neposredno prije sahrane stigla je još jedna stravična vijest!

Tragedija za tragedijom! Lelek do neba orio se u aleksinačkom selu Bankovac dok su na posljednji počinak ispraćani Maša (3) i njen brat Martin Milenković (1), dvoje mališana koji su se utopili u rijeci Turiji.

sahrana-djeca

Ali, kao da to nije bila dovoljna tragedija, neposredno prije sahrane u dom Milenkovića stigla je još jedna stravična vijest: Živorad Marjanović, stric nastradale djece, umro je od tuge za nastradalom djecom! Zaorili su se novi jauci, a njegovu suprugu, koja je pala kao pokošena, i još dvije žene, kojima je pozlilo, morali su da zbrinu ljekari Hitne pomoći!

Više od hiljadu svijeća zapaljeno je kraj dva mala odra, a nepregledna kolona rođaka i mještana okolnih sela ispratila je na posljednji počinak brata i sestru. Među njima nije bilo njihove majke Biljane, koja je zadržana u pritvoru jer su djeca stradala tako što su joj ispala iz ruku dok je prelazila rijeku kako bi stigla do ljubavnikove kuće. Očajni otac Goran nije mogao da zaustavi suze.

– Šta je ovo, ljudi, umriješe mi djeca, a sad i brat! Prepuklo čovjeku srce od tuge! Pa kako i ne bi! Kako čovjek da prežali ove anđele? – jaukao je Goran.

Nad grobom je lelekala i Biljanina majka Branka.
– Anđeli bakini, nek vas Gospod primi u raj – jecala je Branka.
Goranova majka Radmila nije mogla da se suzdrži a da ne osudi snajku.
– Jao, jao, unuke mi je upropastila. Dvoje zlatne djece je stradalo zbog njenog bijesa – naricala je Radmila.

Maša i Martin sahranjeni su u istom grobu. Na dva mala, bijela sanduka stavljeni su njihova odjeća, slatkiši i igračke. Mještani Bankovca ne pamte ovakvu tragediju.
– Neshvatljivo je da se Biljana usudila da s djecom krene kroz bujicu samo da bi došla do ljubavnika – rekao je mještanin koji je bio na sahrani.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: