Objavljeno: 17.05.2014 u 15:23 | Regija | Komentara:

Srbija: Hapšenja zbog dizanja cijena hrane

Voda_flase

Tužilaštvo Srbije istražuje slučajeve zloupotreba vanredne situacije ipodizanje cijena vode i namirnica. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zbog ovog kriminalnog i nemoralnog akta već uhapšeno nekoliko osoba, pišu e-Novine.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je među uhapšenima ijedna osoba iz Obrenovca koja je utrosturčila cijene namirnica.

Tužilaštvo poručuje da će reagovati u svim slučajevima eventualnih izvršenja krivičnih djela protiv imovine i zdravlja ljudi. Policiji je naloženo da prikupi izvještaje o prijavljenim nepravilnostima, kao što je podizanje cijena i slično.

Nakon analize tamo gdje ima osnova biće preduzete mjere shodno zakonu, napominje se u saopštenju. Ističe se da su tužilaštva u pojačanoj pripravnosti 24 sata dnevno i upozorava da će reagovati u slučajevima eventualnog izvršenja određenih krivičnih djela protiv imovine, zdravlja ljudi.

Podsjetimo, izvjesni broj trgovaca iz Valjeva, Lajkovca, Lazarevca, Ljiga i još nekih mjesta podigli su višestruko cijene osnovnih životnih namirnica i vode usljed velike potražnje. Tako se vekna hljeba na pijaci u Lazarevcu prodavala za čitavih 100 dinara, dok se u Valjevu voda od 60 dinara prodavala za 160-200. Slično je bilo i sa cijenama kabanica, gumenih čizama i slične vodotporne opreme.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: