Objavljeno: 06.02.2015 u 17:24 | Regija | Komentara:

OVO NIJE FOTOMONTAŽA: Ovako izgleda snijegom zatrpana Slovenija!

Mojca D. nije ni slutila kada se probudila da neće moći izaći iz svoje kuće pošto su joj obilnim snijegom bila zatrpana ulazna vrata.

snijeg-slovenija-1

AJDOVŠČINA – Slovenija se već dva dana suočava sa obilnim snježnim padavinama širom države, a na pojedinim mjestima visina snježnog pokrivača već dostiže 80 centimetara što je stanovništvu zadalo brojne probleme.

Jedna od onih kojima je obilni snijeg zadao glavobolju bila je i Mojca D. iz mjesta Predmeja kod Ajdovščine.

snijeg-slovenija-2

Naime ona je rano jutros kada je otvorila vrata od svoje kuće imala je šta da vidi: “Bukvalno zatrpana vrata kuće snijegom, u kome je bio otisak od ulaznih vrata”.

Ona je napisala u propratnoj slici da je bila velika sreća što je u kući imala lopatu za snijeg, jer bi onda bila prinuđena da golim rukama kroz snijeg prokopa put.

Sa druge strane u Dolenjskim toplicama u posljednjih 24 sata zapadalo je dodatnih 40 centimetara snijega iako i dalje pada, građani ovog slovenačkog mjesta imaju velike probleme sa snježnim padavinama.

snijeg-slovenija-3

Sa druge strane u Kočevju su svi parkirani automobile zatrpani snijegom.

snijeg-slovenija-4

Iako ne pada snijeg nevremena nije bila pošteđena i slovenačka obala, koju su zapljusnuli talasi visoki tri-četiri metra. Zbog kombinacije nevremena sa visokom plimom niža područija opštine Piran su poplavljena.

snijeg-slovenija-5

Opština Piran je obavijestila svoje stanovnike da su poplavljeni dijelovi ove opštine, a voda je zalila i nekoliko lokala.

Izvor: slovenskenovice.si

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: