Objavljeno: 25.06.2014 u 21:42 | Regija | Komentara:

NENZAPAMĆENO NEVRIJEME: Tornado zbrisao selo Šopić za tri minuta, prevrtao šlepere!

Nezapamćeno nevrijeme pogodilo je danas oko sedam sati selo Šopić kod Lazarevca! Za samo tri minuta tornado je oduvao krovove sa svih stotinjak kuća u ovom mjestu!

Snažan vjetar odnio je čitave krovove sa domova, a najstariji mkeštani kažu da ne pamte da se nešto ovako dogodilo u njihovom kraju.

tornado-zbrisao-selo-1Foto: Gane Đorđević

- Ovako nešto nisam doživio za svojih 60 godina. Kuća i pomoćna zgrada su mi ostali bez crijepa. Ne znam šta da radim ako počna da pada kiša. Meni je još i dobro kako je kod komšija. Vjetar im je odnio cijelo potkrovlje - kaže Miki Lučić (60).

tornado-zbrisao-selo-2Foto: Gane Đorđević

Na magistrali je vjetar podigao šleper pun keramičkih pločica i prevrnuo ga putu, pa je izazvao zastoj na putu.

- Nikada u životu ništa tako nisam osjetio. Kada sam osjetio snagu vetra, zaustavio sam kamion, ali je drvo probilo šoferšajbnu. Poslije nekoliko sekundi, vjetar je podigao kamion i prevrnuo ga. Nisam se nikada tako uplašio. Bilo je kao na filmu. Sve je trajalo ne više od tri minuta. Sreća je što nisam povrijeđen - priča za ALO.RS vozač prevrnutog vozila.

tornado-zbrisao-selo-3

Oluja je u Šopiću bukvalno iščupala strujne stubove, a stotine metara kablova leže na putu. Žestoko su pogođena i sela Burovo, Dren i Rudovci. Nešto slabiji vjetar je u centru Lazarevca polomio drveće. A još uvek nema podataka o pričinjenoj šteti i broju povređenih.

U Lazarevcu trenutno zasijeda Štab za vanredne situacije. Bojan Perić je izjavio da je šteta ogromna i da se sigurno mjeri u stotinama hiljada eura.

- Mi još procjenjujemo situaciju na terenu, ali će tek jutro pokazati kakve su razmjere ove tragedije - kaže Perić.

U Šopiću je cijelo selo trenutno na krovovima, gdje pokušavaju nekako da saniraju svoje kuće zbog najavljene kiše.

Izvor: alo.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: