Objavljeno: 19.05.2014 u 17:30 | Regija | Komentara:

NAREĐENJE: Hitna i potpuna evakuacija Obrenovca zbog novog talasa!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naredio je hitnu i potpunu evakuaciju Obrenovca zbog novog poplavnog talasa koji se ovom gradu približava iz pravca Zabrežja.

mapa_zabrezje_lb

Kako je navedeno u saopštenju MUP, očekuje se porast nivoa Save. Na mapi (gore) možete videti gde se u odnosu na Obrenovac nalazi Zabrežje.

MAPA > Zabrežje i Obrenovac na interaktivnoj mapi:

Iako je voda u Obrenovcu počela da se povlači, zapretio je novi talas opasan po sigurnost ljudi koji su ranije odbili da se evakuišu iz ovog grada, zbog čega je naređena potpuna evakuacija.

U Obrenovcu je ranije počela deratizacija terena i prikupljanje uginulih životinja kako ne bi došlo do širenja zaraze, a MUP je naglasio da povratak evakuisanog stanovništva nije dozvoljen.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: