Objavljeno: 03.09.2013 u 11:11 | Regija | Komentara:

Dječak koji prodaje crteže na ulici da preživi: Mama će dobiti posao!

Želje devetogodišnjeg dječaka Nikole Jovanovića, koji prodaje crteže na ulici, polako se ostvaruju. Vlasnica pekare sa Karaburme ponudila Snežani zaposlenje. Stigli kompjuter, novac, čak i poziv u školu fudbala, prenose Novosti.rs.

Za samo nekoliko dana od pojavljivanja u medijima, u “Večernjim novostima” i na Studiju B, život devetogodišnjeg Nikole Jovanovića promijenio se gotovo iz korijena. Njegov obrok je do prošle nedjelje zavisio od dobre volje prolaznika, a već danas on ima kompjuter, pripremljen sav pribor za školu, novac za najosnovnije potrebe…

Dječak je preko noći postao poznat javnosti po tome što prodaje svoje crteže na trotoaru ispred ulaza u dvorište u Ulici kraljice Marije 27 u Beogradu, da bi pomogao majci Snežani, koja je ostala bez posla. Njegov višegodišnji trud se isplatio, mama će, što je najviše i želio, vjerovatno dobiti stalan posao!

- Naravno da sam presretna – priča ona. – Od maja sam bez posla. Prihvatila bih bilo šta, samo da mogu pošteno da zaradim i izdržavam svoje dijete.

Snežanin telefon, od Nikolinog pojavljivanja u medijima, neprestano zvoni. Javljaju se ljudi iz cijele Srbije koji žele da pomognu dječaku da ima srećnije djetinjstvo. Ismet Krcić mu je donio kompjuter, bračni par iz Beograda 10.000 dinara, javili su se i iz jedne škole fudbala žele da prime Nikolu u svoj tim… Želje malog devetogodišnjaka polako su počele da se ispunjavaju.

djecak_srbija

- Bila bih neskromna da kažem da sada nemam da ga pripremim za novu školsku godinu – iskrena je Snežana. – Kupili smo bojice, tempere, blokove, sad preostaje da učitelj kaže šta je još neophodno.

Čitav život smješten u 14 kvadrata

Snežana je samohrana majka. Ona i sin žive u prostoriji od 14 kvadrata u kojoj imaju zajedničku sobicu, malu čajnu kuhinju i improvizovano kupatilo.

Nikola više od četiri godine, bilo da je ljeto ili zima, prodaje crteže na ulici. Nekad zaradi 200 dinara, nekad i više. Ima dana kad ne uzme ni dinara, i onda je mnogo tužan.

Vezani tekst: Dječaku (9) mama ostala bez posla, a onda joj on odlučio pomoći!

Izvor: depo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: