Objavljeno: 05.04.2015 u 19:19 | TV, Vijesti | Komentara:

PRVO RIJALITI UBISTVO U SRBIJI: Nije vjerovao da su djeca njegova, pa tukao ženu do smrti i sada tvrdi kako je…

Stevan Kojić (29), sumnjičen da je ubio suprugu Žaklinu (26), priznao je da ju je šutirao i tukao, ali je rekao da nije imamo namjeru da je ubije. Ispričao je na saslušanju da je Žaklini, koju je u četvrtak uveče do smrti tukao, od siline udaraca krv tekla iz usta, nosa i ušiju, da se gušila. Od batina je preminula pred njihovo dvoje maloljetne djece, uzrasta od tri godine i od 11 mjeseci.

prvo-rijaliti-ubistvo-u-srbiji

Osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana, a tužilaštvo je predložilo dodatna vještačenja, prije svega neuropsihijatrijsko jer je Stevan i ranije bio sklon nasilju u porodici.

- Kaje se. Rekao je da je zaslužio smrtnu kaznu i zabrinut je za djecu – rekao je njegov branilac advokat Milovan Stojanović.

Stevana ljubomora rasla je od utorka, poslije emisije DNK na Televiziji „Pink“, gdje su oni učestvovali sa Žaklininim bivšim momkom Ivanom Grujićem. Kojić je sumnjao da su djeca njegova, ali je analiza DNK tada potvrdila da je on otac djevojčice i dječaka.

Silvana S, prva Stevanova supruga, jučer je bila vidno potresena zbog jezive sudbine ubijene Žakline. žž

zaklina-i-stevan-kojic

- Živjela sam sa Stevanom tri godine, imamo osmogodišnju kćerku. Otišla sam od njega jer je bio nasilan i verbalno agresivan. Ko zna koliko puta me je tukao, kada sam mu prvi put uzvratila, dobila sam najteže batine u životu. Tukao me je rukama i nogama. Obratila sam se policiji, ali su mi tražili 30.000 dinara za procesuiranje prijave, odustala sam i odlučila da ga ostavim. On je drugi čovjek kad mu padne mrak na oči, zbog toga sam i otišla do njega – kazala je Silvana.

Prema podacima Centra za socijalni rad, Stevan je kao dijete bio žrtva porodičnog nasilje, otac ga je često tukao, čak mu je dio mošnice zbog toga odstranjen. I on je tukao roditelja pa je zbog nasilja nad ocem 2012. osuđen na šest mjeseci uslovne kazne.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: