Objavljeno: 07.04.2015 u 18:06 | Svijet, Vijesti | Komentara:

NE POSUĐUJTE ŠMINKU: Upotrijebila prijateljičinu četkicu za šminkanje pa završila oduzeta na kolicima

Jo Gilchrist (27) majka je dvogodišnjeg Tommyja. Zbog infekcije bakterijom stafilokoke, Jo nema kontrole nad cijelim donjim dijelom svoga tijela te je doživotno ostala prikovana za invalidska kolica. Bakterijom se zarazila preko prijateljičine četkice za šminkanje.

zbog-sminke-ostala-nepokretna (1)

Sve je počelo kao blaga bol u leđima. Jo je prvo mislila da je leđa bole tek zbog lošeg držanja, no bolovi su bivali sve gori i gore, ispričala je Gilchrist za Daily mail.

Bol je bila strašna i ništa mi nije pomagalo. Zaista sam mislila da ću umrijeti. Bol je bila jača od one za vrijeme poroda“, rekla je 27-godišnja Jo.

Doktori su prvo bili zbunjeni njenim slučajem, a za to vrijeme ona je gubila osjećaj u tijelu, a noge je u potpunosti prestala osjećati.

Jo su zatim prebacili u bolnicu u Brisbane gdje je bila podvrgnuta hitnoj operaciji. Kada se probudila, dočekale su je strašne vijesti.

zbog-sminke-ostala-nepokretna (2)

Rekli su joj da joj je tijelo zaraženo tipom zlatnog stafilokoka koji je otporan na antibiotike. Inače, ta bakterije je uobičajena i obitava na koži ili u nosu. No, katkad može uzrokovati ozbiljne infekcije, a širi se direktnim kontaktom i korištenjem tuđih osobnih higijenskih i kozmetičkih potreptišina.

Jedino čega smo se mogli sjetiti je četkica za šminkanje moje najbolje prijateljice“, prisjetila se Jo.

Njena prijateljica osjećala se grozno, no Jo je svjesna da nije njena krvica.

Ona je imala infekciju na licu, a ja sam se netom prije koristila njenom četkicom. Nisam imala pojma da se to može dogoditi. Sve sam s njom djelila“, rekla je 27-godišnja majka.

Bakterija joj se proširila kroz tijelo zbog njenog slabog imuniteta te joj ozbiljno oštetila kralježnicu, čak toliko da su joj rekli da nikada više neće moći hodati.

Kada su mi to rekli, osjećala sam se prazno i suze su mi krenule niz lice“, ispričala je Gilchrist.

No, mlada Jo se odlučila boriti protiv bolesti i ponovno naučiti hodati. Nakon dva tjedna, napredovala je i rekli su joj da može hodati sat vremena dnevno.

zbog-sminke-ostala-nepokretna (3)

Mogu otići u kupovinu, oprati i objesiti rublje. Sretna sam s time. Nisam to očekivala“, rekla je.

Jo je izgubila osjet u cijelom donjem djelu tijela te više nikada neće moći kontrolirati crijeva i mjehur, no doktori i dalje pokušavaju jakim antibioticima potjerati bakteriju iz njenog tijela.

Jo, koja je će morati biti u bolnici još tri mjeseca, smatra da se sve događa s razlogom te da je dobila drugu priliku za život, a trenutno upire sve napore kako bi se naučila živjeti u kolicima i tako se brinuti za svog sina Tommyja koji trenutno živi kod njenih roditelja.

Njena obitelj i prijatelji odlučili su joj uljepšati boravak u bolnici tako što su društvenim mrežama raširili informaciju da Jo želi upoznati svog najdražeg glazbenika Setha Sentryja.

Sentry je objavu vidio, ali nije mogao doći u bolnicu jer se trenutno nalazi na turneji.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: