Objavljeno: 12.06.2013 u 20:18 | BiH, Vijesti | Komentara:

Piramide u Visokom preplavili turisti iz Norveške

Preko stotinu posjetilaca iz Osla boravi u Visokom u posjeti bosanskim piramidama.

piramide-visoko-1

Ovo je rezultat nekoliko predavanja dr. Semira Osmanagića u najvećim norveškim gradovima proteklih godina. Oni ostaju u Visokom i Vogošći sedam dana i za to vrijeme obilaze sve lokacije Bosanske doline piramida i kamene kugle u Zavidovićima.

Prezadovoljni viđenim organizatori najavljuju kontinuirane ljetne posjete u narednim godinama. Direktna avio-linija Oslo-Sarajevo učinila je ovu posjetu pogodnom za svaki džep.

piramide-visoko-2

Proteklih junskih dana u posjeti Fondaciji je došla i ekipa italijanske internet televizije koja snima emisiju za njihov turistički program.

Ekipu predvodi novinarka Fabrizia Postiglione. Želja joj je da slijedeće sezone u posjetu prvim europskim piramidama dođe što vise Italijana i Švajcaraca.

Izvor: bh-index.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: