Objavljeno: 07.04.2015 u 12:33 | Featured, Svijet | Komentara:

ZBOGOM, MAMA Ovo je prvi i posljednji smješak koji su njegovi roditelji vidjeli, za 12 sati je umro

Evan Summerfield, četveromjesečna beba iz britanskog Devona, preminuo je od meningitisa samo 12 sati nakon što se prvi put nasmiješio svojoj majci i ostatku obitelji.

osmijeh-bebe-12-sati

Dječak Evan Summerfield preminuo je na Uskrs od meningokokne sepse samo 12 sati nakon svog prvog osmjeha. Bila su mu tek četiri mjeseca.

Njegova smrt slomila je roditelje Shannon Summerfield (17) i Krisa Adamsa (19) koji su zbunjeni i neprestano se pitaju kako je moguće da se tako brzo razbolio, prenosi Daily mail.

“U jednom trenutku smijao se i smiješio, a u treptaju oka nam je tako okrutno oduzet”, ispričala je njegova baka Sarah Summerfield (38).

Evan je dobio temperaturu i prabaka i pradjed odvezli su ga liječniku koji mu je dao lijek za snižavanje temperature i rekao da odmah dođu ako se bebi pogorša. Otišli su kući i dječak je zaspao, no ujutro se probudio s osipom od vrha glave do pupka.

osmijeh-bebe-12-sati-2

“Moja majka napravila mu je test čašom i nazvala hitnu pomoć. Brzo je razmišljala, bilo bi lako pomisliti da su vodene kozice”, rekla je Sarah.

Dječak je hitno odvezen u bolnicu Derriford u Plymouthu gdje mu je dijagnosticirana meningokokna sepsa. Liječnici su se borili da ga spase, no Evan je ubrzo preminuo.

Samo 12 sati prije smrti, Evan se prvi puta smijao i gugutao svojoj majci i ostatku obitelji.

“To je bilo prvo i posljednji put što nam se nasmiješio. Kao da je to njegova ostavština”, izjavila je neutješna baka Sarah, dodavši: “Svi su ga voljeli i divili se njegovim ogromnim plavim očima.”

Obiteljski prijatelj Charlie McManus organizirao je skupljanje novca za Evanov pogreb, a ostatak prikupljenog novca obitelj će donirati Zakladi za istraživanje meningitisa.

Izvor: danas.net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: