Objavljeno: 08.04.2015 u 10:19 | Regija, Vijesti | Komentara:

DA VAM SRCE PREPUKNE OD TUGE: Sin nastradalog pilota Omera Mehića otkrio da…

Sin pilota Omera Mehića, jednog od sedmoro nastradalih u padu helikoptera kod Surčina, kratko je izjavio novinarima da “ne zna šta bi rekao, jer tatu ništa ne može da mi vrati”

da-srce-pukne-od-tuge-omer-mehic-sin

– Tata nije pio! Tata je bio vojničina! Zaista ne primamo nikog od novinara, izvinite, eto toliko mogu da vam kažem, razumite… – kratko je rekao on za “Alo”

Komšije Omera Mehića navode da je on uvijek bio ljubazan i da se rado družio sa komšilukom. Jedan od njih je ispričao da ga je Mehić pozvao jednom prilikom  na roštilj.

– Pazite, roštilj, pa nema tog čovjeka koji uz roštilj barem ne popije pivo, ali ne i on! Toliko mi je bilo upečatljivo da ni uz jelo nije htio da popije da sam, eto, zapamtio sam taj detalj, i zato mislim da je, u najmanju ruku, sramno ovo što mu se sad pripisuje. Porodicu mu znam kao divnu, zaista, sinovi djeca za ponos, supruga dama, on vojnik kakve udžbenici opisuju kao uzor, ali… – navodi jedan od Mehićevih komšija.

omer-mehic-pilot

General Blagoje Grahovac, bivši zamjenik komandanta RV i PVO za “Alo” je izjavio da treba pozvati na odgovonost sve koji su krivi za pad helikoptera, ali tek nakon što nova istraga potvrdi uzrok udesa.

– Ukoliko se u istrazi krene putem da je u ovom slučaju neko pogriješio, a sve zbog tobožnjeg utiska da institucije sistema rade svoj posao, ući će se u štete sa nesagledivim posljedicama. Omer Mehić je heroj kojim se mogu ponositi porodica, rodbina, prijatelji, Vojska Srbija i država Srbija- rekao je Grahovac.

Izvor: alo.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: