Objavljeno: 31.03.2015 u 17:52 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Namjeravaju da joj oduzmu dijete: Ona je previše glupa da bi bila majka

Keri i Mark jedva čekaju rođenje svog trećeg sina, ali se ujedno i plaše, svjesni da će im ga britanska služba oduzeti jer majka ne zna pravopis. Već su im uzeli dvoje djece.

oduzeli-joj-dijete

Keri ima poteškoće u govoru i zbog toga je socijalne službe smatraju “glupom”, pišu strani mediji. Iz ovih ustanova tvrde da je sigurnost djece uz nju ugrožena, uz objašnjenje da majka nije sposobna da odgaja svoju djecu.

Prva dva sina Šon (5) Vilijam (3), nadležne službe već su oduzele i smjestile u hraniteljske porodice. Mark i Keri, kojima sada ponovo prijeti opasnost da budu razdvojeni od djeteta, pobjegli su i skrivaju se od socijalnih radnika.

“Socijalni radnici misle da nisam u stanju da volim svoju djecu i brinem o njima zato što ne umijem da pišem duge riječi. Ne mogu da opišem kako se osjećam kada znam da su moja djeca na nekom drugom mjestu i da su nesretna. Moram da vjerujem u to da ćemo ih vratiti”, priča Keri.

Iako i sama priznaje da ne umije da čita i piše na nivou prosječne odrasle osobe, ona kuva, pere i stara se o kući, plaća račune i pazi na djecu i voli ih.

Poteškoće u govoru ima jer je rođena sa anomalijom nepca. Zbog toga do šeste godine nije mogla normalno da priča. Ima poteškoće u komunikaciji, čitanju i pisanju.

Dala sam sve od sebe da budem dobra majka. Nikada nisam pušila, pila ili koristila drogu. Oni su uvijek bili čisti, siti, sretni dječaci. Izgleda da to nije bilo dovoljno. Osjećala sam se kao da sam ih iznevjerila. Sada žele da mi oduzmu i treće dijete jer me smatraju glupom”

Izvor: nadlanu.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: