Objavljeno: 30.03.2015 u 17:31 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Novorođenče umrlo od poljupca, razlog je zastrašujuć!

Nakon što je prije tek sedam dana izašla iz bolnice sa djetetom, Sara Pug je primjetila radikalne promjene u zdravlju svog djeteta koje je jelo sve manje i manje. Tragično, mala Eliza je umrla nakon što je bila odnešena u bolnicu.

beba

Majka je saznala da je uzrok smrti bio jednostavan poljubac od strane osobe koja je imala groznicu na usni.

Kada je Sara primjetila da njena kćerka ne jede dovoljno i da gubi težinu odlučila je da je odvede kod svoje babice koja je primjetila da nešto nije u redu i poslala ih u bolnicu.

Testovi su pokazali da je Eliza nekako dobila herpes virus tipa 1 u nekom trenutku nakon rođenja. Obavjestili su roditelje da im kćerka vjerovatno neće preživjeti. Ipak, nisu htjeli da odustanu. Poslali su je helikopterom u najbolju bolnicu u blizini, nažalost virus je bio jednostavno previše jak za novorođenu djevojčicu.

Do fatalnih posljedica dođe kada virus dopre direktno do mozga djeteta.

Roditelji djeteta se sada trude da rašire ovo znanje kako bi spriječili da se ovo dogodi i drugim porodicama.

Ne mogu da pomislim na to da dozvolim da još neko prođe kroz ovakav pakao.” – rekla je Sara.

Doktor Gino Pekoraro je rekao da je ovo jedna od situacija gdje je prevencija jedini lijek. A zaista nije teško izbjeći ovu situaciju. “Ukoliko imate groznicu, obavezno je pokrijte flasterom i trudite se da ne dodirujete bebe i, naravno, uvijek čiste ruke“. – Poručuju Pugovi.

Izvor: nadlanu.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: