Objavljeno: 26.10.2016 u 8:08 | Vijesti | Komentara:

HOĆETE BAZEN NA SELU? Država daje 1600 eura, evo koji su uslovi!

Država je ove godine odlučila da sufinansira, ni manje ni više, nego i izgradnju bazena u selima. I to tako što je spremna da sa maksimalno 200.000 dinara (oko 1600 eura) pokrije dio postojećih troškova, uglavnom za građevinski materijal i ruke.

bazen

Za ovu primamljivu mogućnost zainteresovani su mogli da se prijave do sredine oktobra, na konkurs Uprave za agrarna plaćanja pri Ministarstvu poljoprivrede kojim država, navodi se, podstiče ekonomske aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednih djelatnosti.

Pravo prijave imali su: fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici, srednje škole i udruženja.

Sufinansiranje izgradnje bazena (površine veće od 12 kvadratnih metara i dubine najmanje metar) tako se našlo kao još jedna stavka na spisku ovogodišnjih ponuđenih subvencija. Između ostalog, moglo se konkurisati i za novac za dogradnju i adaptaciju kupatila, sauna, kuhinje, uvođenje centralnog grijanja, nabavke opreme za fitnes, uređenje dvorišta…

Ali, u ovom ministarstvu sada kažu da nije sigurno da li će i sljedeće godine ostati ista politika subvencionisanja i kako će se raspoređivati budžet za ove namjene koji je u 2016. godini iznosio 15 miliona dinara.

– Podsticajna sredstva isplaćuju se za realizovane investicije. Analiziraćemo relevantnost strukture pravilnika i svih predloženih mjera po pitanju njihove opravdanosti i rezultata koje su postigle. Na osnovu tih pokazatelja pripremićemo i revidirati sve konkurse za narednu godinu, što je praksa u svim zemljama EU – ističu u ovom ministarstvu.

Izvor: B92/Politika

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: