Objavljeno: 25.10.2016 u 10:53 | Vijesti | Komentara:

POTPUNI HIT! HODŽE I POPOVI PJEVAJU ZAJEDNO: Šta mislite koju pjesmu… (VIDEO)

Snimak na kome predstavnici Islamske zajednice Srbije i Srpske pravoslavne crkve u horu pjevaju sevdalinku postavljen je na društvene mreže i za kratko vrijeme postao je pravi hit! Podijeljen je mnogo puta i svi su oduševljeni prizorom koji je pravi sinonim za mir, ljubav i slogu.

Vrhunac oduševljenja izazvao je stih pjesme “Kad ja pođoh na Bentbašu”, jer je otpjevan u obje verzije: “Ja joj nazvah dobro veče” i “Ja joj nazvah selam alejk”.

Snimak je nastao nakon ramazanskog iftara u Novom Sadu, čiji je organizator Rijaset Islamske zajednice Srbije, a lijepu vijest objavila je aljazeera.net.

- Skupu su prisustvovali i predsjednik Vojvođanske vlade, gradonačelnik Novog Sada… i te večeri je sa gradskim vlastima dogovoren prostor za islamski centar u Novom Sadu – rekao je za Al Jazeeru Mehmedalija Veli, imam šabačko-zvornički, koji je autor snimka.

Veli dodaje da se slični skupovi održavaju i za bajram, a uglavnom završavaju sevdalinkom.

Video je objavio Mustafa Jusufspahić, muftija beogradski.

- Kada DOBRO zavlada, milina je živjeti. Mi to znamo i umijemo. Neka uče oni koji kažu da ne možemo skupa. Bogu hvala – napisao je Jusufspahić na svom Facebook nalogu.

Pogledajte video:

Izvor: balkanspress.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: