Objavljeno: 12.04.2016 u 11:35 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Djevojčicu (6) sa Daunovim sindromom nisu htjeli u školi plesa, ponizila ih je snimkom sa 14 miliona pregleda

Kad je šestogodišnja Ana Malaniuk iz Kanade poželjela da se upiše na časove plesa, instruktorka je njenoj majci rekla da ne mogu da je prime jer ‘ne zadovoljava standarde škole’.

djevojcica-naslovna

Kad god Ana čuje muziku ona zapleše, zato je njena majka Sonja odlučila da je upiše na časove plesa. Ali, bilo je mnogo teže nego što je očekivala.

“Imali smo veoma loše iskustvo. Rekli su nam da ona ne zadovoljava standarde škole jer ima Daunov sindrom”, rekla je Sonja za “Global News”.

Ali, to ih nije zaustavilo. Otišle su u drugu plesnu školicu gdje su ih dočekali raširenih ruku.

“Veoma je važno da kada neko dijete izrazi želju za plesom da mu se ta želja i ostvari”, rekla je Amanda Desousa, direktorka školice.

Ana from EdmontonHey Canada! This is one of the cutest and most impressive things we’ve seen in a while. Check out Ana from Edmonton showing off her fantastic dance skills. Thank you Sonja Malaniuk, for sending this in – and thanks to Ana for making our day a little more awesome. :)If you have a Dance On 3/21 video from #WorldDownSyndromeDay, send it in! Email it to kaitlynp@cdss.ca or post it on our Facebook wall! #SeeTheAbility #Downsyndrome

Posted by Canadian Down Syndrome Society on Wednesday, March 23, 2016

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: