Objavljeno: 12.04.2016 u 10:26 | Vijesti | Komentara:

Šokirala slikom raka: Nikad nije koristila zaštitne kreme (FOTO)

Lorraine Henderson (40) bila je velika obožavateljica preplanulog tena, a upravo ju je njena ovisnost o sunčanju koštala. Ona je od dobi od 13 godina koristila solarije, a svakog je ljetovanja poticala tamnjenje uljima bez zaštitnih faktora.

Majka jednog djeteta otkrila je velik i bolan ožiljak na licu kako bi upozorila druge na očite opasnosti sunčanja.

- Otišla bi na ljetovanje, radila sve u svojoj moći da što brže i jače pocrnim, a na povratku bi išla u solarije da održavam boju – rekla je za Daily Mail.

Primijetila je mrlju na obrazu koja je rasla, a naivno je mislila kako je to nešto što će sunce “popraviti”.

No, s vremenom je shvatila kako ne nestaje te je potražila savjet liječnika. Samo jedan pogled mu je bio dovoljan da kaže – to je rak kože.

Lorraine-Henderson (1)

- Mislim da ne postoji dovoljno realnih upozorenja koja će ljudi shvatiti. Sunce je opasno zvuči apstraktno, treba prikazati realnost koja će ljudima biti pred očima – otkrila je svoje razloge za objavu slike na Facebooku, koja je nakon toga dijeljenja više od 3600 puta.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: