Objavljeno: 09.06.2013 u 8:13 | Regija, Vijesti | Komentara:

CRNOGORCI POZIVAJU NA ODMOR: Mi vam nećemo tražiti 100 eura na dan!

cg-budva

Crnogorska turistička zajednica trlja ruke. Službenici ove institucije juče su u Sarajevu bili zadovoljni ponašanjem svojih hrvatskih kolega koji do apsurda dovode primjenu instrukcija iz Brisela.

Prema tim instrukcijama, jasno je propisano da se od putnika koji ulaze u EU ne traži 100 evra za svaki dan boravka, naprimjer, već da svako ko unosi više od 10.000 eura to treba prijaviti na granici.

- Mi ne tražimo 100 eura na pokaz za svaku osobu koja ulazi u Crnu Goru. Niti ćemo to tražiti. Za odmor u Crnoj Gori treba vam važeća lična karta ili pasoš za maloljetno dijete i to je zahtjev EU kojeg se moramo pridržavati. Sve ostalo je kako je i do sada bilo, a naše su cijene povoljnije nego u Hrvatskoj u svakom slučaju. One su na nivou prošlogodišnjih – kazao je Faruk Čaluk iz Turističke zajednice Crne Gore u Sarajevu.

On dodaje i da je instrukcija Vlade Crne Gore da se tokom sezone turisti ne zadržavaju na graničnim prelazima, već da se propuštaju da se ne bi stvarale gužve.

- Nikad na granici s Crnom Gorom nisam čekao duže od 10 minuta – tvrdi Čaluk.

Dodaje da se ipak može desiti da neko ostane i više od 10 minuta ako je gužva na granici, ali i naglašava da to zasigurno neće biti dugotrajna čekanja.

Nema žalbi

Upitan je li do sada bilo žalbi gostiju iz BiH, Čaluk tvrdi da ih nije čuo.

- Ovo je peta godina kako sam u Turističkoj zajednici. Desilo mi se u nekoliko slučajeva da ljudi dođu i kažu da im je prošle godine bilo super u Crnoj Gori i da idu ponovo ove godine te da im je zasmetalo ovo ili ono – neke stvari koje se mogu lahko mijenjati. I to se promijeni. Svake godine sve je više turista koji ponovo idu na odmor u Crnu Goru. Ta je zemlja usvojila strategiju razvoja turizma do 2020. godine i ona se intenzivno provodi. Svake godine je sve bolje – tvrdi Čaluk.

- Crnogorci su predani provedbi studije razvoja turizma. Vrlo marljivo i pedantno svake godine mijenjaju stvari nabolje. Nije savršeno niti to možete igdje naći, ali je sve bolje i bolje. Ponekad se našalim i kažem, da smo mi tako “lijeni” kako se priča za Crnogorce, gdje bi nam bio kraj – kaže Čaluk.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: