Objavljeno: 08.06.2013 u 22:09 | BiH, Featured, Vijesti | Komentara:

Beba koja je ujedinila Bosnu i Hercegovinu, konačno dobila pasoš (FOTO)

Ovim pasošem Belmina je spremna za put u Njemačku na liječenje.

belmina-pasos

Beba koja je u roku od dva dana ujedinila sarajlije ispred zagrade Parlamenta Bosne i Hercegovine napokon je dobila svoj pasoš. Povod protesta koji su trajali danonoćno bio je slučaj tromjesečne bebe Belmine Ibrišević koja nije imala svoj JMBG zbog kojeg kao još i hiljade beba u BiH pravno nije bila građanin / stanovnik Bosne i Hercegovine.  Protestanti su iskazali nezadovoljstvo i zbog donošenja samo privremene odluke o utvrđivanju registracionih područja za određivanje jedinstvenih matičnih brojeva koji će važiti 180 dana.

Protesti su takođe bili organizovani širom Bosne i Hercegovine ali i u zemljama regiona kao vid podrške maloj Belmini i svim roditeljima čija djeca još uvijek nemaju svoj JMBG, a novi se najavljuju već naredne sedmice. Neki pokušavaju cijelo vrijeme razjediniti Bosnu i Hercegovinu, ali slučaj male Belmine, za samo dva dana postao je simbol bosansko-hercegovačkog jedinstva, tako da sve teorije oko razjedinjavanje u BiH padaju u vodu.

Izvor: tuzlanski.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: