Objavljeno: 06.06.2016 u 13:39 | Vijesti | Komentara:

Autobus s djecom pao u kanal, najmanje 14 mrtvih! (VIDEO)

Najmanje 14 ljudi, od čega šestoro dece, poginulo je u saobraćajnoj nesreći na jugu Turske kad je autobus koji je prevozio školsku djecu na ekskurziji pao sa puta u kanal, javili su danas turski mediji.

Među poginulima su tri djevojčice, tri dječaka i osam odraslih osoba, a u nesreći su također povrijeđene 24 osobe, javila je turska agencija Dogan, a prenio je Franc Press.

Autobus je vraćao djecu sa ekskurzije iz poznatog arheološkog nalazišta Karatepe, u blizini grada Osmanije, kad je sletio sa puta i pao u kanal, navode policijski izvori. Do nesreće je došlo kad je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, a policijska istraga je u toku kako bi se utvrdili uzroci.

Na fotografijama koje su objavili turski mediji se vidi kako kran diže autobus iz vode, dok sa strane stoje prolaznici i užasnuto posmatraju scenu.

Izvor: fokus.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: