Objavljeno: 07.06.2016 u 19:12 | Svijet, Vijesti | Komentara:

SLOVENIJA TRAŽI RADNIKE: Minimalna plata je 784 eura, a taj posao bukvalno svi mogu da rade!

Broj nezaposlenih u Sloveniji je, prema podacima Državnog zavoda za zapošljavanje, u maju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine smanjen za devet posto.

Foto-montaža: Wikimedia/moonbee, pixabay.com

Foto-montaža: Wikimedia/moonbee, pixabay.com

Krajem maja na evidenciji je bilo prijavljenih 102.000 osoba koje traže posao, što je tri posto manje u odnosu na april i čak devet posto manje nego u maju prošle godine.

Slovenački poslodavci trenutno nude više od 400 slobodnih radnih mjesta za konobare, a nešto manje za vozače kamiona, nekvalifikovane radnike za rad u industriji na jednostavnijim poslovima, te čistače i higijeničare, a od stručnih zanimanja vrlo su traženi još elektroinstalateri, metalostrugari i varioci.

Prema podacima statističkog zavoda, stopa nezaposlenosti trenutno je 12 posto i u blagom je padu.

Minimalna plata u Sloveniji iznosi 784 eura, što će reći da je to i najmanja cifra koju neko može zaraditi na bilo kom poslu. Ako se na to, u slučaju konobarisanja, doda i bakšiš, prilično je jasno da je cifra koja se može zaraditi odlična.

Da li biste otišli “preko grane” da radite? Odgovore ostavite u komentarima.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: