Objavljeno: 02.10.2013 u 21:50 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Svježe jabuke najbolje je jesti bez obrada

svjeza_jabukaSvježe jabuke sadrže velik postotak vode, u kojoj su otopljeni hranjivi sastojci. Prolazi kroz želudac u roku 15-20 minuta od konzumacije, pa se sve brzo resorbira.

Ljudi s divertikulozom ili drugim upalnim bolestima crijeva trebali bi izbjegavati svježu koru jabuke.

Mogu je jesti prokuhanu ili svježu oguljenu ako nije tretirana kemikalijama.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: