Objavljeno: 02.10.2013 u 21:56 | Hrana i piće | Komentara:

Kolač od jagoda: Recept koji sivi dan pretvara u rajski vikend

kolac-jagoda

Sastojci:

4 jaja, odvojeno žumanjci i bjelanjci
100 g šećera
100 g tamne čokolade, otopiti na pari
100 g maslaca, umiješati u otopljenu čokoladu da se otopi
4 žlice brašna
prašak za pecivo
1/2 l vrhnja za šlag
šećera u prahu po želji
cimeta po želji

Priprema kolača od jagoda:

1. Izmiksati snijeg od bjelanjaka s malo soli

2. U drugoj posudi miksati žumanjke sa šećerom oko pet minuta, dodati otopljenu čokoladu s maslacem, izmiješati i postepeno umiješati brašno s praškom za pecivo, na kraju umiksati oko trećinu snijega od bjelanjaka u smjesu a ostatak lagano umiješati kuhačom

3. Izliti smjesu u lim veličine otprilike 20×30 cm i peći na 180°C 15-20 minuta

4. Kad se ohladi premazati šlagom i naslagati jagoda po želji.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: