Objavljeno: 02.10.2013 u 21:46 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Recept: Zelena juha od koprive

zelena juha od kopriveSastojci:

0,5 kg mladog lišća koprive
3 žlice kukuruznog brašna
2 dcl mlijeka (sojinog ili kravljeg)
2 glavice crvenog luka
voda od kuhanja luka
vrhnje (obično ili napravljeno od sojinog sira tofua)
peršinov list i morska sol

Priprema: Koprivu blanširajte u kipućoj vodi, procijedite i sitno nasjeckajte, ili izmiksajte s malo vode od blanširanja. Skuhajte luk narezan na četvrtine u pola litre vode i dodajte prstohvat soli. Kad se ohladi izmiksajte ga ručno ili u mikseru s dijelom vode od kuhanja. Na suhoj tavi popržite kukuruzno brašno (dok ne zamiriše), zalijte hladnim mlijekom i miješajte da se raskuhaju grudice. Dodajte usitnjenu koprivu i luk i prema željenoj gustoći juhe još vode od kuhanja luka. Posolite i pustite da kratko prokuha.

Prije nego poslužite pospite sitno sjeckanim peršinovim lišćem. Uz ovu juhu poslužite domaći kruh s kvasom ili popržene kockice crnog kruha i kiselo vrhnje ili vrhnje od sojinog sira tofua, koje se dodaje izravno u tanjur s juhom.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: