Objavljeno: 08.05.2014 u 8:58 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Rajčica za plodnost: Povećava broj spermija čak i do 70 posto

Likopen iz rajčica može poboljšati šanse muškarca za očinstvo, jer ubrzava “plivanje” spermija, a može povećati njihov broj i do 70 posto, otkriva nova studija.

Foto Flickr

Foto Flickr

Ključni sastojak koji rajčicama daje crvenu boju ujedno bi mogao biti i ključ muške plodnosti, tvrde znanstvenici iz američkog Centra za reproduktivnu medicinu u Clevelandu. Oni su analizirali 12 prijašnjih studija za neplodnost te utjecaj likopena na kvalitetu sperme, piše Daily Mail.

Redovito jedenje rajčica, kao i uzimanje nadomjestaka likopena u prehrani, poboljšava kvalitetu sperme i ubrzava kretanje spermija. U nekim slučajevima oštećenja spermija može povećati njihov broj i do 70 posto, ističu znanstvenici.

- Utjecaj likopena na mušku plodnost je nevjerojatan, ali potrebna je još veća studija kako bi se otkrilo mogu li se njime unaprijediti postojeći tretmani za neplodnost – rekao je voditelj studije, Ashok Agarwal.

Otkrijte koji su najčešći uzroci neplodnosti kod muškaraca:

Izvor: www.24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: