Objavljeno: 18.03.2014 u 21:14 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Sve dobre strane piva: Čuva bubrege, kosti, srce ali i vitkost

Pivo je dobro za zdravlje, ali u umjerenim količinama. Ono povećava pokretljivost kostiju, ublažava kožne probleme i saveznik je u borbi s bubrežnim kamencima

Foto pixabuy

Foto pixabuy

Čuva srce

Pivo, pogotovo crno, odličan je izbor vlakana i smanjuje razinu lošeg kolesterola u krvi. Također, povećava razinu dobrog kolesterola čime štiti zdravlje srca. Tamno pivo ima 3,5 grama topivih vlakana, ali na dan je potrebno oko pet grama kako bi se razina lošeg kolesterola smanjila za pet posto. Hmelj i slad iz piva također štite srce i opskrbljuju ga antiokisdansima. Međutim, najviše dobrobiti od piva za srce imaju ljudi u srednjim godinama, otkrila je studija.

Jedno pivce za vitkost

Pretjerivanje s pivom čest je krivac za veliki ili tzv. pivski trbuh. No samo jedno pivo na dan može smanjiti upalne procese koji doprinose pretilosti. Gorki sastojci iz hmelja aktiviraju proteine koji imaju protuupalna svojstva, piše Shine.Yahoo.

Saveznik protiv bubrežnih kamenaca

Aktivni sastojci iz hmelja usporavaju otpuštanje kalcija iz kostiju što smanjuje rizik od bubrežnih kamenaca kod muškaraca. Dovoljno je popiti jednu čašu na dan, ali ni s time ne treba pretjerivati.

Ublažava kožne probleme

Osim što pozitivno djeluje na srce i smanjuje rizik od pretilosti, pivo pozitivno djeluje i na kožu. Dovoljno je u toplu kupku dodati dvije šalice piva i uživati oko 20 minuta. Sastojci iz hmelja kao i vitamin B kojim obiluje ublažavaju kožne probleme, naročito psorijazu, tvrdi dr. Mehmet Oz.

Čaša piva za zdravije kosti

Pivo sadrži silikon, kemikaliju koja stimulira proizvodnju kolagena. Kolagen, osim što povećava elastičnost kože, povećava i gustoću kostiju te pokretljivost zglobova. Čaša piva od ječma ili slada štite od osteoporoze i bolova u kostima.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: