Objavljeno: 01.02.2015 u 19:48 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Japanska tajna mladosti i ljepote: Ova ljekovita maska za lice briše godine s lica!

Jeste li znali da se riža smatra iscjeljujućim kozmetičkim sredstvom koje se koristi stoljećima, a posebno je cijenjena u receptima japanskih ljepotica? Bogata je vitaminima skupine B koji stimuliraju rast i obnovu stanica, usporavaju njihovo starenje i poboljšavaju opskrbu krvi u koži – sve ono što vam treba za blistav izgled lica, prenosi portal uspesnazena.com.

slika-posuda

Naoružajte se i vi tajnama ljepote i mladosti japanskih žena i spriječite prijevremeno starenje kože.

Da bi održale kožu u besprijekornom stanju i spriječile prijevremeno starenje kože, Japanke koriste masku od riže.

Ova ljekovita maska za lice s rižom, mlijekom i medom postat će vaša omiljena, jer nakon njene uporabe, koža postaje nježna, svijetla, vrlo meka, baršunasta i blistava.

Priprema japanske maske od riže:

Uzmite 2-3 jušne žlice sirove riže po želji i skuhajte je dok dobro ne omekša (sirovu rižu stavite u hladnu vodu, postepeno zagrijavajte i tako skuhajte). Uvarak, koji ćete kasnije također iskoristiti, procijedite i ostavite u posebnu zdjelu.

Prokuhanu riža properite vodom i dodajte u nju 1 jušnu žlicu toplog mlijeka. Promiješajte smjesu do ujednačenosti i dodajte u to 1 žlicu meda.

pirinac-maska

Masku nanesite u debljem sloju na očišćenu kožu lica i vrata.

Nakon pola sata pažljivo uklonite masku i umijte se uvarkom od skuhane riže.

Osim navedenih korisnih osobina riže, rižin uvarak odlično hidratizira kožu lica, sadrži antioksidanse i posjeduje apsorbirajuće svojstvo ultraljubičastih zraka. Pored toga u stanju je vezati bakar, usporava stvaranje melanina i samim time sprječava nastajanje pigmentnih mrlja te posvjetljuje postojeće.

Uvarak riže možete čuvati u hladnjaku 4 dana. Koristite ga ujutro i navečer kao losion za lice. Možete ga zalediti u kalupima za led i koristiti kao kocku leda za masažu lica.

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: