Objavljeno: 02.02.2015 u 8:29 | Hrana i piće, Video | Komentara:

Uzela je omiljenu čokoladu i balone. A onda je nastala magija

Zamislite da poslužite omiljeni sladoled ili kolač u ukusnoj korpici od čokolade. Fantastično! Ovakvo neobično posluženje vrlo lako možete pripremiti sami, a biće vam potrebno desetak manjih balona i 200 g čokolade.

odlican-tirk-cokolada

Možete koristiti i onu za kuhanje ili mliječnu, ali preporučujemo vam da je otopite na pari i na srednjoj temperaturi.

Potrudite se na vrijeme napravite mjesta u frižideru i naduvajte balone.

Na tepsiju u koju ćete ređati balone sa čokoladom stavite pek papir. Uzmite balon, umočite ga u čokoladu i stavite u pleh. Pazite da čokolada ne bude previše vruća, kako vam baloni ne bi popucali.

Tepsiju sa balonima ostavite u frižider na pet minuta. Potom ih izvadite i ponovite postupak, a zatim još jednom.

Nakon što su se ohladili po treći put, pomoću makaza polako izduvajte balone (pogledajte video), i vaše čokoladne činije su spremne.

Možete ih napuniti šlagom sa voćem, kolačima ili omiljenim sladoledom, jednostavno, svaka kombinacija će biti pun pogodak.

Prijatno.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: