Objavljeno: 24.11.2013 u 13:34 | Hrana i piće, Recepti | Komentara:

Pohovana piletina iz pećnice

Pohovanu piletinu obično pržimo u tavi i sa mnogo ulja. Međutim, postoji još jedan, možda i bolji način, da pripremite pohovanu piletinu. Evo šta vam treba da napravite sočnu, mekanu i superukusnu pohovanu piletinu.

pohovana-piletina-iz-rerne

Sastojci:

5 komada pilećih prsa
2 male kašike soli
1/4 male kašike bibera
1/4 male kašike ljute paprike
1 mala kašika bijelog luka u prahu
1 mala kašika crvene paprike
2 kašike majoneze
2 kašike kiselog vrhnja
2 kašike parmezana
1.5 šolja krušnih mrvica
2 male kašike kukuruznog brašna
100 ml ulja (po želji)

Priprema:

Piletinu presjeći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini na pola; jedan komad podijelimo na 4 dijela i stavimo u zdjelu. Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomiješati. Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomiješati da se sve sjedini.

Zdjelu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva. Tepsiju podmazati uljem (ali može i bez ulja) i posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalijepi za tepsiju) i oztaviti na stranu.

Piletinu uvaljati u krušne mrvice i redati u tepsiju. Kada smo utrošili svu piletinu, poprskati je opet sa uljem. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta.

Izvor: namirnice.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: