Objavljeno: 24.11.2013 u 13:41 | Hrana i piće, Ideje i Savjeti | Komentara:

Narančasta – boja koja sprječava rak!

Stara narodna kaže da je šaren tanjur tajna dugovječnosti. Naravno, ne mislimo na jeftine kineske tanjure išarane ždralovima, nego na jestive narančaste namirnice, koje osim prekrasne boje imaju i čudesna svojstva protiv raka. Pa ih pokušajte što češće jesti.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Mrkva
E to je super hrana. Puna je vitamina A, sprječava rak, poboljšava vid i usporava proces starenja. Možete li tražiti više od povrća?

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Papaja
Održava zdravim probavni i imunološki sustav i štiti tijelo od bolesti, a sve to sa izvrsnim okusom.

Bundeva
Definitivno najpopularnija jesenska namirnica. Izvrsna za održavanje tjelesne težine i za zdravlje srca. Iznimno svestrano povrće koje možete koristiti u mnoštvu recepata.

Narančasta rajčica
Istraživanja su pokazala da narančaste rajčice sadrže likopen koji se lakše apsorbira u tijelu. Likopen je antioksidans koji štiti tijelo od raka i drugih bolesti.

Butternut bundeva
Niskokalorična, kremaste teksture s puno kalija i vlakana, a pomaže u jačanju kostiju.

Slatki krumpir
Sadrži vitamin A, ima protuupalna svojstva koja uništavaju bakterije koje uzrokuju akne.

Dinja
Ne samo da je vrlo ukusna već i jako zdrava. Bogata je vitaminima A, C i beta karotenom. Sitno voće puno željeza, vlakana i kalija.

Naranče
Brojna su istraživanja pokazala da naranče smanjuju kolesterol u krvi i ubrzavaju proces sagorijevanja masti. Osim toga pojedite jednu naranču i nekoliko sati nećete biti gladni.

Guava
Ovo tropsko voće obiluje likopenom, snažnim antioksidansom koji se bori protiv raka. Uz to, sadrži 63% više kalija nego banana.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: