Ovi dijelovi tijela blistaju kad jedete luk

Objavljeno: 22.11.2013 u 14:18 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
crveni_lukLuk je bogat kalcijem, fosforom i askorbinskom kiselinom, odnosno vitaminom C, ali i sumporom i njegovim spojevima, koji su odgovorni za neugodan miris. Ipak, to mu nije mana jer sumpor ima pozitivan utjecaj na zdravlje. Jedete li...

Opširnije

Upoznajte Himalajsku sol – najzdraviju sol na svijetu!

Objavljeno: 21.11.2013 u 23:30 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
himalajska-solHimalajska sol je jedina sol koja ima savršenu kristalnu strukturu. Iz takve kristalne strukture naše tijelo bez velikog napora može lako i jednostavno apsorbirati sve vrijedne minerale i elemente u tragovima. Himalajska sol je...

Opširnije

Zašto je bolje jesti zelene banane i hladan krumpir

Objavljeno: 20.11.2013 u 23:11 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
zelčenilo_zenaMislite na zdravlje, pa mrkvu kuhate na pari, ohlađeni krumpir vam je sumnjiv, pa ga bacate, a često zaboravite skinuti lonac s vatre i redovito prekuhate tjesteninu? Stručnjaci smatraju da možete i bolje. Hladan krumpir Čim ...

Opširnije

Pčelinji proizvodi kao prirodni lijek

Objavljeno: 20.11.2013 u 23:08 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
pčela300x211Zahvaljujući obilju vitamina, minerala i amino-kiselina, med i ostali pčelinji proizvodi nezamjenljivi su saveznici u očuvanju zdravlja. Moderna medicina odavno je potvrdila ono što su drevni fitoterapeuti znali još prije nek...

Opširnije

Gljive: Sve blagodati šumskog mesa

Objavljeno: 19.11.2013 u 10:04 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
Foto: Gulliver/ThinkstockOsim što su toliko ukusne da u trenu mogu obogatiti baš svaki obrok, gljive je vrlo zdrava u hranjiva namirnica koja bi se svako toliko trebala naći na vašem tanjuru. Naime, samo 80 grama gljiva sastavom može zamijeniti jedan...

Opširnije

Najbolji umak koji možete pojesti za zdravo srce

Objavljeno: 19.11.2013 u 10:00 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
Photo: thinkstockTajna zdravog srca i mozga krije se u jednostavnom umaku od rajčice, češnjaka, crvenog luka, maslinovog ulja i kukuruznog brašna koji može spriječiti pojavu srčanog i moždanog udara. Mediteranska tajna dugovječnosti i zdr...

Opširnije

Zasto treba jesti banane?

Objavljeno: 18.11.2013 u 21:14 | Hrana i piće | Komentara:
zasto-jesti-banane  Banane su niskokaloricne, lako se nose i dolaze u savrsenom biorazgradivom pakovanju, ali to nisu jedini razlozi zbog kojih se trebaju jesti. Banane su dobar izvor vitamina B6 i C, imaju znatnu kolicinu magnezijuma i bogate...

Opširnije

Ukusna jela bez glutena!

Objavljeno: 18.11.2013 u 16:09 | Hrana i piće, Recepti, Zdravlje | Komentara:
mufinKruh – možete ga ispeći sami te obogatiti sjemenjem U posudu stavite pola kile brašna, 15 grama suhog kvasca i dobro izmiješajte. Rastopite 80 grama maslaca i pomiješajte s vodom. Suhoj smjesi lagano dodajte maslac i vo...

Opširnije

Ovo je recept za tibetanski čudotvorni lijek za cijelo tijelo!

Objavljeno: 17.11.2013 u 12:52 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
tibetanski-lijek1Recept za ovaj tibetanski lijek pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama. Pretpostavlja se da je zapisan prije više od 2000 godina a koristi se protiv triglicerida, holesterola i krečnih naslag...

Opširnije

Tradicija naših zimnica – kiseli kupus

Objavljeno: 17.11.2013 u 12:45 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
http://www.flickr.com/photos/stone-soup/2504969938/Postoji ta jedna tradicija koju kada je u pitanju zimnica nikako ne možemo i ne želimo zaobići, a to je kiseljenje kupusa. Pored toga kako da kiselite kupus, rećićemo vam i nekoliko reči o svim lekovitim svojstvima ovog zahv...

Opširnije