Objavljeno: 18.11.2013 u 16:09 | Hrana i piće, Recepti, Zdravlje | Komentara:

Ukusna jela bez glutena!

mufinKruh – možete ga ispeći sami te obogatiti sjemenjem

U posudu stavite pola kile brašna, 15 grama suhog kvasca i dobro izmiješajte. Rastopite 80 grama maslaca i pomiješajte s vodom. Suhoj smjesi lagano dodajte maslac i vodu, potom sve ostale sastojke. Kalup za pečenje kruha namastite i pobrašnite. Kruh ostavite da se diže te pecite na 200 Celzijevih stupnjeva 45-50 minuta.

Muffini – malo slatko čudo iz papirnatih kalupa

Na vatri rastopiti 100 g maslaca i dodati ga u posudu sa 100 ml mlijeka, izmiješati s isto toliko vode te 50 g šećera i dva žu¬manjka. Od bjelanjaka napraviti snijeg. U drugoj posudi izmiješati 250g bezglutenskog brašna, žlicu kakao praha, žlicu sode bikarbone i prašak za pecivo. Sve pomiješati i puniti kalupe te peći na 170 stupnjeva 15 min.

Izvor: prirodni-recepti.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: