Objavljeno: 21.11.2013 u 23:30 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Upoznajte Himalajsku sol – najzdraviju sol na svijetu!

Himalajska sol je jedina sol koja ima savršenu kristalnu strukturu. Iz takve kristalne strukture naše tijelo bez velikog napora može lako i jednostavno apsorbirati sve vrijedne minerale i elemente u tragovima. Himalajska sol je ujedno i najčišća sol na svijetu te posjeduje 84 minerala i elementa istovjetnih onima u ljudskom tijelu.

himalajska-sol

Podrijetlom iz pramora, potpuno ekološki čistog sustava, dobiva se u podnožju Himalaje. Ručno se melje, pere i suši na suncu, čime su u potpunosti očuvani svi njezini vrijedni sastojci. Tradicionalno, himalajska sol smatrala se rezerviranom za kraljeve i od davnina je na glasu kao bijelo zlato.

Najkvalitetnije gromade melju se u jestivu sol. Krupnije mljevena, koristi se u kupkama i različitim tretmanima. Pokazala se vrlo učinkovitom u liječenju reume, astme, alergija i različitih kožnih bolesti. Može se koristiti i za inhalaciju, primjerice, kod problema sa sinusima, upale grla, astme ili bronhitisa.

Himalajska sol prepoznatljiva je po toplim nijansama ružičaste boje – što je ujedno i znak da je bogata različitim mineralima. Ustanovljeno je da zagrijavanjem ionizira zrak čineći ga čišćim i zdravijim, zbog čega se od pojedinih komada himalajske soli izrađuju popularne svjetiljke i svijećnjaci.

Također, drži se da eliminira štetna elektromagnetska zračenja pa je takve svjetiljke preporučljivo držati kraj televizora i računala. Konzumiranje prirodne, cjelovite soli poput himalajske blagotvorno djeluje na kompletan organizam.

Smatra se da himalajska sol:

- reguliše nivo vode u organizmu
- opskrbljuje organizam vrijednim nutrijentima
- izbacuje višak kiseline iz ćelija
- prirodni je antihistaminik
- čisti pluća, podupire zdravu dišnu funkciju
- umanjuje začepljenje sinusa
- regiliše probavu
- jača libido
- pomaže apsorpciji hrane u crijevima
- uravnotežuje nivo šećera u krvi
- reguliše rad srca i krvni pritisak
- čuva zdravlje krvnih žila
- štiti bubrege i žučni mjehur
- pomaže opuštanju i zdravom snu
- sprječava grčenje mišića i održava kosti čvrstima
- pomlađuje organizam

Više o ovoj soli čitajte na stranici Alternativa Za Vas. 

Izvor: namirnice.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: