Objavljeno: 23.10.2013 u 23:39 | Hrana i piće, Ideje i Savjeti | Komentara:

Nekoliko sjajnih trikova koji će vam olakšati kuhanje

Mama je na moru, baka na selu, vi ste konačno shvatili da od kataloga i fast-fooda nema prevelike sreće, ili vam možda čak i u goste dolazi neko savršeno biće koje jednostavno morate očarati? Brzo usvojite par trikova!

jaja

Ako već niste rođeni s ugrađenim vještinama najiskusnijih svjetskih kuhara, osim da cijedite limetu poput Jamieja Olivera, preporučujemo vam da posegnete za nekim od navedenih trikova. Nećete odmah postati Tom Gretić, ali da će vam olakšati kuhinjski život – definitivno hoće!

1. Kako odvojiti bjelanjak od žumanjka u sekundi? Jednostavno, koristite praznu plastičnu bocu.

2. Kako ćete znati je li avokado zreo? Po njegovu „repu“. Ako se lako skida, bilo da je žut ili zelen – avokado je zreo.

3. Kako rezati luk bez suza? Režite ga u vodi ili ga netom prije rezanja potopite u hladnu vodu.

4. Kako spriječiti da vam voda iskipi? U lonac stavite drvenu kuhaču.

5. Kako ohladiti bocu vina za manje od deset minuta? Stavite ju u posudu ispunjenu slanom vodom i ledom.

6. Kako u zamrzivaču održati sladoled mekanim? Stavite ga u vrećicu za zamrzavanje!

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: