Objavljeno: 23.10.2013 u 23:34 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Cikla je idealna hrana za krvna zrnca

ciklaCikla sadrži mnogo aktivne materije (željezo, glutamin, betain i folnu kiselinu) koje čiste krvotok, pomažu u regulaciji krvnog tlaka i aritmije.

Također, tvari koje pronalazimo u cikli snižavaju razinu kolesterola u krvi, te pozitivno djeluju na malokrvnost (anemiju), na oboljenja digestivnog trakta, žgaravicu i nadutost stomaka.

Upotreba cikle u ljekovite svrhe: Oprati dvije veze mladih listova cikle, isjeći ih i pristaviti da se kuhaju na blagoj vatri oko 15 minuta. Za to vrijeme isjeckati mladi crni i bijeli luk, naribati mrkvu, korijen celera i peršina, naribati pet cikli, i sve to preliti sokom od dva limuna, te sve zajedno spustiti u vodu u kojoj je skuhano lišće cikle, promiješati i skloniti s vatre. Čorbu treba pojesti odmah.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: