Objavljeno: 08.03.2014 u 9:02 | Hrana i piće, Recepti | Komentara:

Kremasta torta sa čokoladom i borovnicama

Za izradu kolača i poslastica koristi se tamna čokolada za kuhanje. Najbolji način da je istopite je da se čokolada isječe na tanke listiće, stavi u posudu, rastopi na blagoj vatri ili nad parom gdje se ostavi dok ne bude potpuno tečna. Tako rastopljena i rashlađena čokolada se koristi za izradu poslastica.

Sastojcitorta_cokolada_borovnica

300 g mljevenog keksa
150 ml soka od jabuke
450 g sitnog sira od obranog mlijeka
400 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
200 g čokolade
500 g borovnica

Priprema

Keks pomješati sa sokom od jabuke, sjediniti i smjesu za koru staviti u kalup. Čokoladu rastopiti i prohladiti. Umutiti u činiji sitan sir sa šećerom. Dodati čokoladu u umućenu pavlaku. Polovinu borovnica staviti na koru od keksa, premazati polovinom fila, dodati ostatak borovnica i preostali fil. Ukrasiti i dobro ohladiti tortu.

Izvor: www.kuhinjica.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: