Objavljeno: 05.03.2014 u 17:36 | Recepti | Komentara:

RECEPT: Pivske kiflice (posno)

Pivo se proizvodi više od 8000 godina i s razlogom je našao svoje mjesto u kulinarstvu. Pivo odlično razmekša meso, pa se koristi za mariniranje čvrstih i velikih komada mesa, poboljšava ukus jelima od piletine, a ne treba zaboraviti ni njegova svojstva u podizanju tijesta.

Vrijeme pripremanja: 40 min.

pivske-kiflice-recept

Sastojci

  • 2 kafene šoljice piva
  • 4 šoljice ulja
  • 700 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Sirup:

  • 300 g šećera
  • 250 ml vode
Priprema
Umijesiti tijesto od brašna, praška za pecivo, ulja i piva. Tijesto formirati u jufku, a zatim ga podijeliti na 9 loptica. Svaku lopticu razviti oklagijom i isjeći na 8 dijelova. Uviti kiflice i peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni C dok ne dobiju zlatno žutu boju. Skuhati sirup od šećera i vode. U vruć sirup stavljati kiflice, uvaljati ih u mljevene orahe i servirati.

Izvor: kuhinjica.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: