Objavljeno: 05.10.2013 u 13:40 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Gazirana pića: Jedna limenka dnevno – 5kg godišnje

Odlučna da promijeni loše navike u ishrani svojih građana, Australija je pokrenula “šok kampanju” protiv gaziranih sokova.

jedna-limenka-5kg

Izbor spota za preventivnu kampanju australijskog Ministarstva zdravlja veoma je direktan i podsjeća na neke od najdrastičnijih reklama protiv pušenja.

Naime, video spot koji upozorava na opasnosti od šećera prikazuje mladića koji otvara limenku i sadržaj sipa u čašu. Ali umjesto slatke gazirane tečnosti, iz limenke curi mast koju mladić halapljivo guta.

Na snimku se zatim pojavljuje tanjir pun masti sa porukom: “Uz unos od jedne limenke gaziranog pića dnevno, ugojićete se pet kilograma godišnje. Nemojte da se gojite pijući, izbacite gazirane sokove i druga zašećerena pića. Zamijenite ih vodom ili nemasnim mlijekom”.

Dobro je poznato da su gazirani sokovi prave kalorijske bombe, ali malo je onih koji znaju da pretjeran unos šećera dovodi do taloženja sala u tijelu.

Autori ovog šokantnog spota se nadaju da će tako ljudi konačno shvatiti vezu između šećera i gojaznosti.

Izvor: Tanjug

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: