Objavljeno: 20.06.2015 u 18:51 | Hrana i piće, Recepti | Komentara:

KESKUL – TURSKI DESERT KOJI PODSEĆA NA RAFAELO GOTOV ZA 15 MINUTA

Brzo se napravi a još brže se pojede.. Ukusom podsjeća na Rafaello kuglice…

keskl-turski-dezert-620x330

Sastojci

5 dl. hladnog mlijeka
40 g. kokosa
60 g. brašna
80 g. šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašika maslaca.

Za posipanje:
– malo sjeckanih nesoljenih pistaća ili sjeckanih pečenih lješnjaka i malo kokosa.

Priprema

U malo veću šerpu stavite hladno mlijeko, kokos, šećer, vanilin šećer, lagano sipajte brašno i sve dobro umutite žicom. Sve zajedno stavite na šporet da provri miješajući. Kad provri dodajte maslac i miješajte da se otopi.

Sklonite, i sipajte u 4 manje posudice (zapremine 1,5 dl).

Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite par sati u frižideru.

Pospite sa sitno sjeckanim nesoljenim pistaćima ili sa sitno sjeckanim pečenim lješnjacima i sa malo kokosa

Izvor: novihorizonti.net

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: