Objavljeno: 20.01.2014 u 16:20 | Hrana i piće, Ideje i Savjeti | Komentara:

Kako izvući maksimalno soka iz limuna

Ima raznih fora kako iz limuna izvući što više soka. Jedna, možda najpopularnije, (ali izgleda i jedina opšta) je da limun stiskom šake zarolate po radnoj površini. Međutim, pravimo grešku u sječenju. Za one koji ovako ne ‘rade već godinama’ ovo će biti super info.

limun-prepolovite

Mi, a vjerovatno i vi, kada želite sok iz limuna isti prepolovite po širini, a pravi fol je prepoloviti ga po dužini. Autori ovog ‘eksperimenta’ tvrde da ćete dobiti 2, pa čak i 3 puta (?!) više soka iz limuna ako ga prepolovite po dužini i iscjedite. Naravno, testirali smo ‘foru’ i ostali pozitivno, prepozitivno iznenađeni – lakše, definitivno više, praktičnije. Autor priča o tome kako i zašto je to tako, ali to nas nije briga …

Plus mikrovalna

Vi kojima se kosa na glavi diže od spominjanja mikrovalne okrenite glavu. Još jedna brza fora: Ako ste limun tek izvadili iz frižidera i hoćete da ga iscjedite, više soka ćete dobiti ako ga nekoliko sekundi ugrijete u mikrovalnoj.

Izvor: namirnice.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: