Objavljeno: 06.10.2013 u 20:41 | Hrana i piće, Ideje i Savjeti | Komentara:

Hrana koja uzrokuje mamurluk

Alkohol nije jedini odgovoran za loše zdravstveno stanje vašeg tijela. Možete se probuditi s glavoboljom i jakom boli dan nakon što ste konzumirali neke druge namirnice. Ne, nemojte se supruzi izvlačiti na ovo, pročitajte do kraja.

glavobolja-mamurluk

Biološka veza između hrane i glavobolje nije u potpunosti poznata, ali prema Wall Street Journalu, znanstvenici vjeruju da postoji veza između nekih namirnica i osjećaja mamurluka. Nutricionisti su pak podijeljeni – neki vjeruju da se kemijske reakcije koje dovode do glavobolje javljaju nakon uzimanja hrane, drugi vjeruju da neke namirnice pojačavaju vaskularnu aktivnost oko glave. No, svejedno ostaje prisutna činjenica je neke namirnice, dan nakon konzumacije doista uzrokuju iste simptome poput mamurluka.

Evo popisa nekih od njih:
Sušeno ili fermentirano meso (salame)
Feferoni
Stari sirevi (Brie, cheddar)
Fermentirani proizvodi od soje
Kava
Banane, naranče

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: